Turneringsreglement

Alle deltagende lag må sette seg godt inn i turneringsreglene. Vi ber lagene om å vise Fair play.

Turneringen spilles etter NHF’s Lov- og kampreglement, med unntak av regel 2.8 Time-out. Regelen om time-out gjelder IKKE.

• Lagene melder seg på i aldersklassen de skal spille i kommende sesong (2024/2025)

• For klasser fra 13 år vil vi også avvikle noen kamper fredag kveld

• For barneklassene (2017 - 2016) vil vi avvikle kampene på én dag

Kampgjennomføring

• Aktivitetsserie (Minilagene 7-8 år)

• Kamper gjennomføres på en dag (lørdag eller søndag)

• Finaler spilles med 2 × 20 minutters omganger med 2 min pause

• Ved uavgjort i finalekamper spilles 1×5 minutter ekstraomganger. Ved uavgjort etter ekstraomgangene spilles «sudden death» (første målet vinner). Inntil 5 minutter og deretter loddtrekning ved uavgjort

Klasseinndeling
Vestfossen Cup 2024 spilles med aldersreglement for 2024/25 sesongen.

• J7/G7 (født 2017 eller senere), ballstørrelse: 00 mykball, minibane, 4er håndball

i forbeholder oss retten til å slå sammen klasser ved for få påmeldinger i enkelte klasser.

For utregning av poeng ved ujevne antall kamper i innledende gruppespill benytter vi systemet som er innebygd i Profixio

Protest
Eventuelle protester avgjøres av en jury som består av turneringsleder, ansvarlig for kampgjennomføring og en nøytral lagleder. Protest må innleveres skriftlig innen 15 minutter etter kampslutt. Gebyr for protest er satt til kr 1.000 og innbetales ved levering av protesten.

Øvrig reglement

• Klubbene kan delta med flere lag i samme klasse.

•  I klasser med sluttspill, må det være minimum 2 spillere over antall spillere på banen, pr lag, og maksimum 12 spillere pr kamp (klasse 15 og 16 år kan være inntil 14 spillere)

• Det tas ikke hensyn til dommers klubbtilhørighet ved kampoppsettet

• Ved draktlikhet har lag som er oppført som bortelag ansvar for å stille med vikedrakter.

• For klassene 7 til 12 år er det fri spillerflyt mellom lagene

• For klassene 13 til 16 år gjelder følgende regler:

• Aldersdispensasjoner gitt av Norges Håndballforbunds regioner for sesongen 2023/2024 godtas - disse vedlegges ved påmelding.

• Det godkjennes inntil to dispensasjoner pr lag

• En spiller kan også delta på flere lag, men bare på ett lag i samme klasse

Ordensregler
trenere og lagledere er ansvarlig for sine spillere. Enhver form for bruk av rusmidler i forbindelse med arrangementet – under reise og under oppholdet – er forbudt. Overtredelse av disse regler behandles av turneringens jury og kan medføre utestenging fra turnering.